Piecas izplatītas kļūdas, ko pieļauj pēc treniņa 29 apr.

Nav svarīgi, cik daudz sviedru izliesi nogurdinošos un regulāros treniņos, ja pēc tiem pieļausi izplatītas kļūdas, kas kavē progresu. Tās apkopojis arī portāls "Women's Health".

Nodarbību pārtrauc strauji, pakāpeniski nesamazinot slodzi

Treniņa noslēgumā sirds darbībai un asins spiedienam jāļauj palēnināties pakāpeniski, pretējā gadījumā vari iedzīvoties sirds darbības problēmās. Skrējienu nobeidz ar vidēji ātru iešanu, pakāpeniski palēninot gaitu, bet vingrošanu uz kardio trenažieriem – ar samazinātu slodzes intensitātes līmeni.

Pēc fiziskām aktivitātēm aizmirsti izstaipīt muskuļus

Staipīšanās pēc fiziskas slodzes novērsīs muskuļu sāpes nākamajā dienā, kā arī stiprinās locītavas un ļaus ātrāk atjaunoties spēka rezervēm.

Pēc treniņiem neko neēd

Lai muskuļi atjaunotos, pēc treniņiem ir svarīgi paēst. Ieturi vieglu, olbaltumvielām bagātu maltīti, un tavs organisms teiks – paldies!

Sēdi treniņa drēbēs arī pēc tā beigām un neej dušā

Nodarbību laikā izdalās sviedri un toksīni, kas likumsakarīgi iesūcas apģērbā. Tu taču negribi savu ķermeni pārvērst par mikrobu paradīzi, ļaujot tiem vairoties siltumā un mitrumā? Lai no tā izvairītos, obligāti nomazgājies un pārvelc tīru apģērbu!

Tu sevi atalgo ar glāzi alkoholiska dzēriena

Alkohols palēnina muskuļu atjaunošanos, atūdeņo organismu un rada artēriju nosprostošanās risku.Gadījumā, ja pēc treniņa tomēr paredzēta alkohola lietošana, pusstundu pēc tā dzer tīru ūdeni, tā kaut nedaudz samazinot alkohola nodarīto kaitējumu!

DELFI sievietem

 

lasīt un komentēt